چرا استارتاپ کارپینو به اندازه‌ی اسنپ و تپسی معروف نشده است؟

چرا استارتاپ کارپینو به اندازه‌ی اسنپ و تپسی معروف نشده است؟

وقت آن رسیده تاکمی درباره‌ی استارتاپ جوان کارپینو با شما صحبت کنیم. ایده‌ی استارتاپ تاکسی‌های اینترنتی زمانی شکل گرفت که برخی‌از مردم دیگر از سوارشدن بر وسایل حمل‌ونقل عمومی به تنگ آمده بودند، در خیابان‌ها تاکسی رسمی پیدا نمی‌شد و همچنین آژانس‌های مسافربری با کمبود اتومبیل یا هزینه‌های بالا یکه‌تازی می‌کردند و مردم به تاکسی‌های اینترنتی اعتماد نداشتند. این استارتاپ در واقع درجهت یکپارچه‌سازی تاکسی‌های رسمی در کشور ایجاد شد. برای زمان‌هایی که شما قصد دارید از تاکسی‌های زرد رنگ موجود در سطح شهر استفاده کنید اما نمی‌دانید آیا بخت با شما یار است تا یکی از آن‌ها را بر سر راه خود ببیند و سوار شوید. اگر نه مجبورید با مسافرکش‌ها شخصی تردد کنید. این مشکل بیشتر در شب‌ها و برای بانوان وجود داشت. آن‌ها نگران بودند که نکند راننده، فردی سودجو باشد و قصد مزاحمت داشته باشد. اما اعتماد مردم به تاکسی‌های رسمی بیشتر بود.

تولد استارتاپ کارپینو

جالب است بدانید استارتاپ کارپینو اولین سامانه‌ی سفارش آنلاین تاکسی‌های رسمی درکشور بود که در اسفند سال 1395 چشم به جهان گشود(البته چشم به تهران گشود) و درحال حاضر نیز فقط برای دو شهر تهران و مشهد فعال است. این استارتاپ قدرتمند که موفق ‌به دریافت کلیه‌ی مجوزهای لازم از سازمان تاکسیرانی و شهرداری شده است هم‌اکنون در دو پلت‌فرم اندروید و ‌IOS عرضه می‌شود. شما می‌توانید برای دانلود آن به فروشگاه‌هایی رسمی مثل کافه‌بازار و یا سیب‌اپ ،ایران‌اپ بسته به نیاز خود مراجعه کنید و یا می‌توانید به‌صورت مستقیم از وب‌سایت رسمی دریافت کنید.

مدیر روابط عمومی کارپینو دریک گفتگوی رسمی اعلام کرد:”ایده‌ی اصلی که درشکل‌گیری کارپینو بسیار موثر بود کم‌کار شدن و یا بیکارشدن صاحبین تاکسی‌های رسمی بعد از تولد اسنپ و تپسی بود.”

اسنپ و تپسی علاوه‌بر تعطیلی آژانس‌های مسافربری بر عملکرد تاکسی‌های رسمی نیز بسیار تاثیرگذار بود و افراد بسیار زیادی وجود داشتند که ازاین راه گذران زندگی می‌کردند و شکل‌گیری تاکسی‌های اینترنتی می‌توانست 12 هزار راننده تاکسی را از کار بیکار کند. پس زمان آن رسیده بود تا با یک تحول از جنس تکنولوژی رقیبی سرسخت برای اسنپ و تپسی به‌وجود بیاید. مردم هم، برحسب نیاز از هرکدام که مایل باشند استفاده کنند. همیشه رقابت باعث افزایش کیفیت می‌شود با اینکار شاید در روند قیمت‌گذاری بهبود یابد یا تلاش برای کسب رضایت مشتری بیشتر شود.

شرکت دانش‌بنیان کارپینو (راد سفیران روناک) که در اسفند 95 به‌صورت رسمی به ثبت رسید، متشکل از گروهی توانمند و متخصص درحوزه‌های حمل‌ونقل شهری و برنامه‌نویسان اپلیکیشن موبایل که با تاکید برنوآوری در فکر ایجاد یک اتفاق تازه در کشور بودند. این ایده باعث افزایش کیفیت خدمات توسط شرکت‌های رقیب نیز می‌شد چراکه تاکسی‌های اینترنتی از حالت انحصاری به رقابتی تغییر شکل می‌داد در نتیجه هر اپلیکیشن برای محبوب‌تر شدن باید بهتر از سایرین عمل می‌کرد. این اپلیکیشن مجددا امید را به رانندگان تاکسی‌های رسمی بازگرداند و آنهارا وارد رقابت جدی با اسنپ و تپسی کرد. هنوز 2 سال بیشتر از شکل‌گیری استارتاپ کارپینو نگذشته بود که بیش‌از 40 درصد رانندگان تاکسی به این اپلیکیشن پیوستند.

چرا کارپینو بهتر از اسنپ و تپسی است؟

نحوه‌ی کار با اپلیکیشن کارپینو

نحوه‌ی کار کارپینو تقریبا مشابه اسنپ و تپسی است. اپلیکیشن راباز می‌کنید، انتخاب مبدا، انتخاب مقصد، مشاهده‌ی هزینه، درخواست سفر و بووووم! نزدیک‌ترین تاکسی به مبدا با راننده‌ی مجرب و متعهد و دارای مجوز تاکسیرانی منتظر شماست. شما می‌توانید در طول سفر حرکت راننده را روی نقشه ببینید. همچنین می‌توانید مقصد دومی برای خود تعیین کنید (دو سفره و رفت‌وبرگشتی) و یا مدتی توقف را در اپلیکیشن ثبت کنید.

سرویس‌های متعددی نیز دارد مثل:

  • سرویس عمومی
  • سرویس تاکسی‌ون (ظرفیت آن بیش‌از 4 نفر است)
  • تشریفات (تاکسی‌های آریو،هیبریدو…)
  • سرویس بانوان (با راننده‌ی خانم برای بانوان)

کارپینو درخواست شما را برای تاکسی‌های نزدیک مبدا می‌فرستد و با قبول توسط یکی از آن‌ها، سفر شما آغاز می‌شود. پرداخت هزینه‌ی سفر می‌تواند به صورت نقدی و یا درون برنامه‌ای باشد.

کارپینو به مناسبت‌های مختلف کدهای تخفیفی به شما هدیه می‌دهد تا با اعمال آن‌ها در صفحه‌ی “درخواست سفر” بتوانید سفر خود را ارزان‌تر طی کنید.

درپایان سفر می‌توانید برحسب رضایت خودتان از سفر به راننده امتیاز بدهید. استارتاپ کارپینو به این نظرات اهمیت زیادی می‌دهد.

این امکان برای رانندگان نیز وجود دارد که برحسب رضایت خود از سفری که انجام داده‌اند به مسافر امتیاز بدهند.

چرا کارپینو بهتر از اسنپ و تپسی است؟

شاید بزرگترین مزیت کارپینو نسبت به اسنپ قوانین آن باشد، چرا که اسنپ خیلی قوانین سفت و سختی درپذیرش راننده‌هایش ندارد و از نظر او فقط نداشتن سوءسابقه کافی است. اما کارپینو برای پذیرش راننده حتما مجوز از تاکسیرانی را دریافت می‌کند. (بدون مجوز اجازه‌ی تردد به رانندگان باتاکسی رسمی داده نمی‌شود)

اگربه عنوان راننده قصد دارید با کارپینو همکاری کنید باید بدانید کارپینو به امنیت مسافر اهمیت زیادی می‌دهد و برای آن قوانین سفت‌وسختی درنظر گرفته است. از جمله این قوانین:

  • امنیت مسافر: درکاپینو پس ‌از ارائه‌ی گواهی عدم سوءپیشینه، گواهی عدم اعتیاد، مدارک تاهل، تاییدیه پزشکی و روان‌شناسی و سایر مشخصات هویتی و بررسی دقیق و کامل آنها به رانندگان آموزش‌های لازم داده می‌شود.
  • امکان تردد در محدوده‌ی طرح ترافیک و آلودگی‌هوا (زوج‌یافرد سابق): تاکسی‌های کارپینو بدون هیچ محدودیتی امکان ورود به طرح ترافیک و مناطق آلودگی‌هوا را دارند. درحالیکه در اسنپ و تپسی ما همچین موردی نمیبینیم.
  • بیمه بودن مسافر درطول سفر: مسافران درطول زمانیکه در تاکسی کاپینو هستند تحت پوشش بیمه‌ی شخص ثالث هستند. و در صورت بروز تصادفات رانندگی می‌توانند از خدمات بیمه استفاده کنند.
  • شهرشناسی رانندگان: رانندگان برای دریافت مجوز تاکسی‌رانی باید در آزمون شهرشناسی شرکت کنند.
  • ایستگاه درون شهری: تاکسی‌های درون شهری دارای ایستگاه‌های مشخصی هستند در نتیجه انتخاب آنها ساده‌تر است.
  • تمامی سرورهای این اپلیکیشن در ایران است و امکان قطعی ندارد.
  • سازمان تاکسیرانی، رفتار رانندگان و مسیر آن‌ها را با دقت زیر نظر می‌گیرد.
  • دریافت پروانه رسمی سازمان تاکسیرانی و همچنین معاینه‎‌ی فنی برای همه‌ی رانندگان الزامی است.

سفرنما: دراین اپلیکیشن گزینه‌ای به‌نام سفرنما تعبیه شده‌است تا با انتخاب آن مسافر بتواند به‌صورت آنلاین موقعیت خود و اطلاعات سفر خودرا با دوستان و یا خانواده به‌اشتراک بگذارد تا خانواده بتوانند در هرلحظه از تغییرات احتمالی درطی مسیر آگاه شوند.

دیگر امکانات کارپینو که مشابه با اسنپ و تپسی است:

  • میتوانید با راننده تماس بگیرید و یا به ‌او پیامک بزنید.
  • در حین سفر می‌توانید با واحد پشتیبانی تماس بگیرید.
  • دارای لیست علاقه‌مندی‌ها است و می‌توانید سفر خودرا در این لیست قرار دهید.
  • تعیین مقصد دوم یا رفت ‌و برگشت
  • افزودن توقف

چرا استارتاپ کارپینو به اندازه‌ی اسنپ و تپسی معروف نشده است؟

چرا استارتاپ کارپینو به اندازه‌ی اسنپ و تپسی معروف نشده است؟

هم‌اکنون مهم‌ترین رقبای کارپینو اسنپ و تپسی هستند. استارتاپ کارپینو برای اینکه بتواند در عرصه‌ی تاکسیرانی حرفی برای گفتن داشته باشد باید بتواند برای خود یک مزیت رقابتی ایجاد کند درغیر اینصورت قافیه را باخته است. سوال اینجاست که باوجود تمام این مزایای رقابتی و قوانین سفت و سخت چرا کارپینو نتوانست به‌اندازه‌ی اسنپ و تپسی معروف شود؟

قبل ‌از اینکه به این سوال پاسخ دهیم باید یک توضیح اجمالی درباره‌ی دو شرکت رقیب بدهیم:

اسنپ: متولد بهمن سال 1393 است و تا امروز رشد بسیار بالایی داشته است. هم اکنون درشهرهای تهران، کرج، اصفهان فعال است. سرویس‌ها و خدمات متنوعی دارد و بدون شک دلیل همه‌گیری و رشد بالای آن، تبلیغات در مقیاس گسترده آن بوده است (بهتر است مقاله داستان شکل گیری اسنپ را مطالعه کنید).

تپسی: دومین اپلیکیشن تاکسی اینترنتی پس‌از اسنپ است. درحال حاضر در شهرهای تهران، کرج، اصفهان قابل استفاده است.

کارپینو: این اپلیکیشن در تهران و مشهد قابل استفاده است.

کدام سرویس امکان دسترسی سریع‌تر به راننده را به شما می‌دهد؟ طی تحقیقات میدانی انجام شده ما به سه بازه‌ی زمانی ارائه‌ی سرویس مواجه شدیم که درهرکدام از زمان‌ها ارائه‌ی خدمات متفاوت بود.

  • 11 تا 12 صبح : تهران دراین ساعت شاهد کمترین ترافیک در رفت‌وآمد است. در این ساعت میزان خودروی فعال نزدیک به شما در اسنپ بسیار بیشتر از تپسی و کارپینو است. به نحوی که اگر تاکسی‌های اسنپ را معیار خودمان (100 درصد) قرار دهیم تپسی حدود 81درصد و کارپینو 9.5 درصد را به خود اختصاص می‌دهد. یعنی تعداد راننده‌ی حاضر درمحل به صورت نسبی دارای این فراوانی است. برای مثال اگر اسنپ 100 راننده‌ی حاضر درمحلی خاص در زمانی خاص را داشته باشد. تپسی در همان لحظه 81 خودرو و کارپینو حدود 10 خودروی آماده‌ی دریافت درخواست شما را دارد.
  • از ساعت 4 تا 5 عصر: این ساعت پرترافیک‌ترین ساعت از روز است. در این ساعت کارمندان از محل کارشان تعطیل می‌شوند و به خانه برمی‌گردند. طبق تحقیقات میدانی مشابه قبلی دوباره آزمایشی انجام دادیم و درصدهای ما به اینگونه تغییر کرد. اگر اسنپ را به عنوان معیار(100 درصد) درنظر بگیریم. تپسی و کارپینو به ترتیب 48 درصد و 7.9 درصد نسبت به اسنپ دارای راننده‌ی آماده برای پذیرش مسافران هستند.
  • در نیمه های شب: ساعت حدود 12 شب تهران نسبتا خلوت است. رانندگان کمتر به کارکردن در این ساعات علاقه دارند. بنابراین تعداد رانندگان با افت قابل توجهی همراه است. طبق آزمایشی دقیقا مشابه در محل‌های قبلی مجددا به آمارهای جالبی رسیدیم که به شرح زیر است. دراین آزمایش نیز اسنپ به علت فراوانی تعداد خودروهایش معیار و 100 درصد درنظر گرفته شده‌است و پس از آن تپ‌سی 33 درصد و کارپینو صفر درصد را به خود اختصاص داده‌اند.

طبق این آزمایش فهمیدیم که برای دسترسی سریع‌تر بهتراست از اسنپ سپس تپ‌سی و در آخر از کارپینو استفاده کنیم.

کدام سرویس ارزان قیمت‌تر است؟ برای جواب این سوال نیز آزمایشی مشابه قبل انجام شد.مبدا و مقصدها در سه آزمایش یکسان درنظر گرفته شده تا نتایج قابل استناد باشد. در بازه‌های زمانی معین و نتایج به شرح زیر است:

  • بازه‌ی زمانی 11 تا 12 ظهر : در این بازه‌ی زمانی که تهران کمی آرام‌تراست گرفتن تاکسی اینترنتی با استارتاپ کارپینو ارزان‌تر است پس از ‌آن اسنپ و سپس تپسی در رتبه دوم و سوم قرار می‌گیرند.
  • بازه زمانی 4 تا 5 عصر: در این آزمایش اسنپ با اختلاف کمی نفر اول می‌شود پس از آن کارپینو و در نهایت تپ‌سی رتبه دوم و سوم رابه خود اختصاص می‌دهند.
  • نیمه‌شب: در این ساعت بهتر است از اسنپ استفاده کنید. و پس از آن تپ‌سی و کارپینو با قیمت‌های تقریبا مشابه هر دو در رتبه‌ی دوم قرار دارند.

نتیجه‌ی این آزمایش به ما نشان داد که ارزان‌ترین تاکسی اینترنتی اسنپ و پس از آن کارپینو است و تپ‌سی گران‌ترین سرویس تاکسی اینترنتی را به خود اختصاص داده‌است.

سرویس‌های ویژه :

  • اسنپ: پس از انتخاب مبدا و مقصد شما 4 سرویس مختلف را می‌توانید دریافت کنید: 1.اسنپ اکو (سرویس اصلی)، 2.اسنپ پلاس (خودروهای لوکس‌تر و جدید درنتیجه سفر باکیفیت‌تر و گران‌تر)،3 .اسنپ رز (ویژه‌ی بانوان)، 4.اسنپ باکس (برای حمل بسته توسط پیک موتوری)
  • تپ‌سی: پس از انتخاب مبدا و مقصد شما 3 سرویس مختلف دریافت می‌کنید: 1.تپ‌سی کلاسیک (سرویس اصلی)، 2.تپ‌سی پرو (سرویس لوکس‌تر و گران‌تر) 3.تپ‌سی پرایم (ویژه‌ی بانوان)
  • کارپینو: همانطور که قبل‌تر اشاره شد شامل 4 سرویس از جمله 1.خودروی معمولی 2.تشریفاتی 3.سرویس ون 4. سرویس ویژه‌ی بانوان.

سفر رایگان: تمام این اپلیکیشن‌ها برای شما سفرهای رایگان و یا کدتخفیف درنظر گرفته‌اند تا شما ترغیب به استفاده از آن‌ها بشوید. یکی از راه‌های دریافت کد تخفیف و یا سفر رایگان دعوت از دوستان (بازاریابی ارجاعی) است.

  • اسنپ: پس از ارسال کد مخصوص خود برای هرکدام از دوستانتان و نصب اپلیکیشن 8000 تومان اعتبار اسنپی دریافت می‌کنید. وقتی دوست شما اولین سفر را انجام دهد شما 15 هزارتومان اعتبار دریافت می‌کنید. زمان استفاده از اعتبار هدیه 15هزار تومان است.
  • تپ‌سی: در تپ‌سی شما با ارسال کداختصاصی خود به دوستانتان و نصب اپلیکیشن و انجام اولین سفر 5 هزارتومان تخفیف دریافت می‌کنید. اولین سفر نیز در این اپلیکیشن شامل 5هزارتومان تخفیف می‌شود. نکته اینجاست که این اعتبارها با یکدیگر جمع نمی‌شود و درهر سفر به میزان 5 هزارتومان از هزینه‌ی سفر شامل تخفیف می‌شود.
  • کارپینو: پس از نصب اپلیکیشن با کدمعرف شما و انجام اولین سفر دوستتان، کارپینو یک تخفیف 10 هزارتومانی به شما و دوستتان می‌دهد. مدت استفاده از آن نامحدود است.

 

نتیجه‌گیری: برطبق این مقاله متوجه شدیم که کارپینو اپلیکیشن نسبتا نوپاتر نسبت به اسنپ و تپسی است و درنتیجه همه‌گیری مانند اسنپ و تپ‌سی را تجربه نکرده است. اسنپ برای جای‌گیری در ذهن مردم تبلیغات بسیار گستره‌تری انجام داده است و در این کار از کارپینو بسیار جلوتر است. استارتاپ کارپینو تقریبا تلاش قابل توجهی در زمینه‌ی تبلیغات انجام نداده‌ است. مسئله‌ی بعدی محدودیت کارپینو در پذیرش رانندگان است چرا که فقط رانندگان رسمی در تاکسیرانی مجوز ورود به اپلیکیشن کارپینو را دریافت می‌کنند در حالیکه اسنپ و تپ‌سی هیچ محدودیتی ندارند. به علت کمتر بودن تعداد رانندگان طبیعتا مسافران گزینه‌هایی مثل اسنپ و تپ‌سی را انتخاب می‌کنند تا سریعتر به مقصدشان برسند. نکته‌ی بعدی هزینه‌ی سفر است که اختلاف چندانی در رقابت با اسنپ ندارد و حتی در مسیرهایی اسنپ قیمتی به مراتب ارزان‌تر دارد. نکته‌ی بعدی ورود به طرح ترافیک است که این می‌تواند یک مزیت رقابتی برای کارپینو باشد. اما در مناطق طرح ترافیک و زوج و فرد(آلودگی هوا) به خاطر وجود چراغ قرمز و ترافیک سنگین و آلودگی هوا مردم ترجیح می‌دهند از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنند. کارپینو برای رانندگان قوانین سنگینی وضع کرده است و علاوه بر سازمان تاکسیرانی، خود نیز بر رفتار راننده نظارت دقیق دارد. این مورد می‌تواند یک مزیت رقابتی برای مسافران و درعین حال باعث بروز نارضایتی رانندگان بشود. راه‌اندازی یک استارتاپ توسط جوانان باانگیزه در کشور علاوه‌بر اشتغال‌زایی باعث درآمدزایی نیز شده است و در جان رانندگان تاکسی‌های شهری که پس‌از ورود اسنپ و تپسی تقریبا بیکار شده بودند، روحی تازه دمید. اما اگر این حجم زیاد از سرمایه و تخصص با بازاریابی اصولی همراه نباشد، باعث هدر رفتن زحمات و سرمایه در کشور خواهد شد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *