در سال‌های اخیر نوع جدیدی از کسب‌وکارها در اینترنت و شبکه‌های اجتماعی شکل گرفته که حالا این مشاغل جدید نیز در اجرای مفاد اقتصاد مقاومتی و قوانین مطرح کشور در خصوص اخذ مالیات فروشگاه‌‌های اینترنتی ، مورد توجه سازمان امور مالیاتی کشور قرار گرفته‌اند.

آیا فروشگاه‌های اینترنتی هم باید مالیات پرداخت کنند؟

هفته نامه عصر ارتباط نظر به اهمیت این موضوع، گستردگی فروشگا‌ه‌های اینترنتی و حجم بالا و فزاینده تراکنش‌های مالی در این کسب‌وکارها، به بررسی مالیات فروشگاه های اینترنتی پرداخته است که در این مقاله می توانید این مورد را مطالعه نمایید.

بر اساس آمار، تعداد فروشگاه‌های اینترنتی کشور آنطور که در سایت مرکز تجارت الکترونیکی کشور به عنوان متولی به رسمیت شناختن این کسب و کارها و صدور مجوز فعالیت (نماد الکترونیکی) آمده به بیش از 20 هزار مورد می‌رسد.

این در حالی است که برخی از فروشگاه‌های اینترنتی آنطور که خود می‌گویند، با سرمایه‌گذاری‌های بسیار سنگین، اکنون درآمد ده‌ها میلیارد تومانی در ماه دارند.به همین منظور چندی است که ادارات مالیات سراسر کشور صاحبان کسب‌وکارها و فروشگاه‌های اینترنتی دارای نماد اعتماد الکترونیکی را بابت پرداخت مالیات ارزش افزوده فراخوانده‌اند. همین موضوع اما زمینه‌ساز اعتراض و البته سو‌ استفاده برخی فروشگاه‌های اینترنتی از اجرای قانون اخذ مالیات از فروشگا‌ه‌های اینترنتی شده است. ماجرای انتقاد برخی از فروشگاه‌های اینترنتی به چگونگی اجرای قانون اخذ مالیات از سوی سازمان دارایی بازمی‌گردد که ملاک دریافت مالیات را از زمان صدور نماد الکترونیکی می‌داند.

به گزارش کلیک، رمضانعلی صادق زاده، سرپرست مرکز توسعه و تجارت الکترونیکی وزارت صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: مالیات شامل همه درآمدها از جمله درآمدهای تجارت الکترونیک می شود و مالیات کسب ‌وکارهای اینترنتی مربوط به شبکه بانکی است.

صادق زاده هم چنین با اشاره به گسترش کسب ‌و کار های نوین در فضای مجازی گفت: مرکز توسعه تجارت الکترونیک به صورت ‌های مختلف سعی می ‌کند از کسب‌ و کار های نوین و شرکت‌ های دانش ‌بنیان حمایت کند که از جمله این حمایت‌ ها صدور نشان اعتماد الکترونیک است.

او اضافه کرد: از دیگر روش‌ هایی که برای حمایت از کسب ‌و کار ها در فضای مجازی صورت می ‌گیرد تخصیص درگاه ‌های پرداخت الکترونیک از جانب سیستم بانکی به آنهاست که اجازه می ‌دهد تا بتواند پرداخت ‌های خود را به طور احسن و به سهولت انجام دهند.

سرپرست مرکز توسعه تجارت الکترونیکی وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به گسترش حمایت‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت از طریق سامانه تدارکات الکترونیک، ادامه داد: براساس این سامانه و طبق سیاست‌ های حمایت از تولید داخلی و کسب‌ و کارهای نوین، دستگاه ‌ها ملزم هستند مناقصات جزئی و عمده خود را از این طریق برگزار کنند و خرید های خود را نیز از این سامانه ‌ها بگیرند تا با حمایتی که انجام می ‌شود به گسترش شرکت‌ های دانش ‌بنیان در حوزه تجارت الکترونیک افزوده شود.

صادق ‌زاده در ادامه با اشاره به این ‌که همه درآمد ها از جمله درآمد های تجارت الکترونیک مشمول مالـیات هستند، عنوان کرد: سازوکار دریافت مالیات از این شرکت‌ های اشخاص مربوط به ما نیست، اما این کسب ‌و کارها نیز همانند بقیه مشاغل مشمول مالیـات است.

به نوشته خبرگزاری میزان از دو سال اخیر اداره مالیـات در نامه‌ای به تمام کسب و کارهای اینترنتی که نماد اعتماد الکترونیکی دارند ابلاغ کرد باید وضعیت مالیاتی خود را مشخص کرده و مالیات خود (از جمله مالیـات بر ارزش افزوده) را از زمان صدور نماد اعتماد الکترونیکی بپردازند.

از زمانی که طراحی فروشگاه اینترنتی رواج پیدا کرده است بسیاری از  صاحبان فروشگاه های محلی بر این باورند که این فروشگاه های اینترنتی موجب کاهش فروش آنها شده اند به ویژه در بازار کالاهای دیجیتال و موبایل. بر اساس قوانین مرکز دارایی، فروشگاه های اینترنتی باید از زمان دریافت نماد الکترونیک، مالیات خود را پرداخت نمایند.

اخذ مالیات فروشگاه‌‌های اینترنتی بر مبنای درآمد کسب شده توسط این فروشگاه ها است و هر فروشگاه اینترنتی باید به تناسب درآمد کسب شده به پرداخت مالیات بپردازد.

 

برای یادگیری و آموزش بازاریابی اینترنتی کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *