راهنمای درخواست غیرحضوری بیمه بیکاری


در این روزها که فشار اقتصادی و بیماری کرونا، مشاغل مختلف را تهدید می‌کنند؛ کارگران و کارمندان بیش از قبل با معضل «بیکاری» دست به گریبان هستند. در این میان، قانون بیمه بیکاری تامین اجتماعی تنها امیدی است که این افراد برای گذران زندگی به آن چشم دوخته‌اند.

این قانون از سال 1369 و در بحبوحه جنگ تصویب شد و تا امروز به بسیاری از کارگران و کارمندان در شرایط سخت بیکاری کمک کرده است و حالا هم‌اکنون وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی با راه‌اندازی سامانه ثبت درخواست آنلاین بیمه بیکاری این امکان را تسریع بخشیده تا بدون خروج از خانه بتوانید با ارسال مدارک خود برای دریافت بیمه بیکاری درخواست ارسال کنید.

اما قبل از شرح مراحل ثبت درخواست، بهتر است از این نوع بیمه آگاهی بیابیم.

بیمه بیکاری چیست؟

از نظر قانون بیکاری، بیکار کسی است که بدون میل و اراده خود بیکار شده و آماده به کار باشد. براساس قانون بیمه بیکاری اگر فردی بیکار موقت شناخته شود یا به علت حوادثی مانند سیل، زلزله، جنگ، آتش سوزی بیکار شود، می‌تواند از شرایط بیمه بیکاری استفاده کند. توجه داشته باشید که بیکاری از طریق ترک کار یا استعفا شامل بیمه بیکاری نمی‌شود.

بیمه بیکاری به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟

  • افرادی که حداقل ۶ ماه سابقه بیمه تامین اجتماعی دارند.
  • افرادی که به صورت غیرارادی بیکار شده‌اند.
  • شخصی که بر اثر حوادثی مانند: آتش‌سوزی، سیل یا زلزله بیکار شده است، نیاز به داشتن سوابق بیمه‌ای نداشته و بیمه بیکاری به او تعلق می‌گیرد.
  • افرادی که در زمره صاحبان حرفه و مشاغل آزاد و بیمه شدگان اختیاری نباشند.
  • تبعه کشورهای دیگر نباشند.

چه کسانی از دریافت بیمه بیکاری بازمی‌مانند؟

  • اشتغال به کار جدید یا بازگشت به شغل قبلی
  • رد کردن پیشنهادهای شغلی مرتبط
  • شرکت نکردن در دوره‌های سوادآموزی و کارآموزی. شما باید هر دو ماه یک‌بار گواهینامه‌های شرکت در این دوره‌ها را به سازمان ارائه دهید.
  • رسیدن به شرایط دریافت مقرری بازنشستگی یا ازکار افتادگی
  • فوت فرد بیمه‌شده
  • اتمام مدت زمان پرداخت بیمه بیکاری تامین اجتماعی
  • اگر استعفا داده باشید یا کارفرما پس از پایان قرارداد نامه عدم نیاز به شما ندهد؛ واجد شرایط شناخته نخواهید شد.

ثبت درخواست بیمه بیکاری:

ثبت درخواست الکترونیکی بیمه بیکاری در سامانه روابط کار به منزله رعایت بند ب ماده ۶ قانون بیمه بیکاری محسوب خواهد شد. این سامانه با همکاری یوآیدی، فرایند احراز هویت کاربران خود را به صورت غیرحضوری و 24 ساعته انجام می دهد. پس از ثبت درخواست ادامه فرآیند از طریق همین سامانه اطلاع رسانی خواهد شد اما باید بدانید که مطابق قانون بیمه بیکاری متقاضیان مکلف می‌باشند حداکثر ظرف 30روز از تاریخ بیکاری با اعلام مراتب بیکاری درخواست بیمه بیکاری خود را ثبت نمایند. عدم ثبت درخواست ظرف 30روز از تاریخ بیکاری با ارائه عذر موجه و تشخیص هیأت حل اختلاف کار، تا سه ماه امکان پذیر خواهد بود.

مدارک مورد نیاز بیمه بیکاری جهت مراجعه به اداره کار :

مدارک عمومی: شناسنامه، کارت ملی، دفترچه بیمه، یک قطعه عکس، کارت پایان خدمت (آقایان)، آخرین مدرک تحصیلی

اتمام قرارداد: آخرین قرارداد، نامه عدم نیاز کارفرما

اثنای قرارداد: اولین دادخواست، دادنامه قطعی مراجع حل اختلاف کار

ثبت درخواست بیمه بیکاری به‌صورت غیرحضوری:

افرادی که قصد ثبت درخواست در سامانه بیمه بیکاری را دارند، می‌بایست ابتدا فرایند احراز هویت سامانه روابط کار را انجام داده و سپس به سامانه جامع روابط کار وارد شوند و از طریق وارد شدن به قسمت احراز هویت، ثبت نام اولیه در این سامانه را انجام و نام کاربری و رمز عبور را دریافت نمایند. بعد از دریافت نام کاربری و رمز عبور می‌توانند به سامانه جامع روابط کار وارد شد و از طریق این سامانه، مراحل ثبت درخواست در سامانه بیمه بیکاری را انجام داد.

  1. ابتدا پس از ورود به سایت روابط کار بر روی گزینه احراز هویت کلیک کنید و احراز هویت خود را انجام دهید.
  2. پس از دریافت نام کاربری و رمز عبور به سامانه جامع روابط کار وارد شوید.
  3. در مرحله بعدی، می‌بایست از طریق کلیک کردن بر روی گزینه «پنجره واحد خدمات»، سپس روی گزینه «اداره کل حمایت از مشاغل و بیکاری» و در نهایت بر روی گزینه «ثبت درخواست بیمه بیکاری» کلیک کنید.

  1. در مرحله بعدی باید اطلاعات درخواست شده را به دقت وارد کنید و پس از وارد کردن اطلاعات بر روی گزینه «ارسال» در پایین سایت کلیک کنید.
  2. در مرحله بعدی باید اطلاعات درخواست شده را به دقت وارد کنید و پس از وارد کردن اطلاعات بر روی گزینه «ارسال» در پایین سایت کلیک کنید.
  3. در مرحله بعدی تمامی مدارک مورد نیاز را در سامانه آپلود کنید.
  4. در مرحله بعدی، لازم است که فرد اطلاعات کارگاهی که قبلاً در آن مشغول به کار شده است را وارد کند. این اطلاعات باید به درستی وارد شود؛ چرا که مورد بررسی سازمان تامین اجتماعی قرار خواهد گرفت.

  1. در مراحل بعدی لازم است که اطلاعات بیمه‌ای خود را با دقت وارد کنید. همچنین، باید در قسمت اطلاعات تکمیلی اطلاعات افراد تحت تکفل خود و مهارت‌های شغلی خودتان را انتخاب کنید و در نهایت پس از تکمیل تمامی این اطلاعات بر روی گزینه «ارسال» کلیک کنید.

  1. فرم ارسال شده در این سامانه، به صورت آنلاین بررسی خواهد شد و نتیجه درخواست بیمه بیکاری از طریق پیامک به اطلاع افراد خواهد رسید.

چه‌ مبلغی به بیمه بیکاری تعلق می‌گیرد؟

قطعاً مبلغ دریافتی باید به میزانی باشد که نیازهای حداقلی فرد بیکار شده را تامین کند. فرمول محاسبه مبلغ پرداختی، برابر با 55درصد از متوسط حقوق سه ماه اخیر شماست. البته به‌ازای هر فردی که تحت تکفل داشته باشید 10درصد به این مبلغ افزوده می‌شود. فراموش نکنید که سقف مبلغ دریافتی از محل بیمه برابر با 80درصد متوسط حقوق سه ماه اخیرتان خواهد بود.

همچنین بر اساس قانون، مستمری ماهیانه بیکاری نمی‌تواند کمتر از حداقل حقوق وزارت کار باشد. بنابراین مبلغ تعیین‌شده در قانون بودجه به‌عنوان حداقل حقوق کارگر، کمترین مقدار پرداختی بیمه بیکاری تامین اجتماعی است.

 

چه مدت طول می‌کشد تا بیمه بیکاری تامین اجتماعی واریز شود؟

هنگامی که تمامی مدارک مورد نیاز به اداره کار ارائه می‌شود و کارشناسان مربوطه این اطلاعات را بررسی می‌کنند؛ تا حداکثر ده روز بعد به شما اعلام خواهد شد که واجد دریافت این مقرری ماهیانه هستید یا خیر. در صورت دریافت جواب مثبت، همراه با معرفی‌نامه کتبی به سازمان تامین اجتماعی ارجاع داده خواهید شد. این سازمان هم تا ده روز بعد، این مبلغ را برای شما واریز خواهند کرد.

مبلغ این کمک هزینه از روز نخست عدم اشتغال شما محاسبه می‌شود و حتی اگر فرآیند رسیدگی به درخواستتان طول بکشد؛ تمام این وجه را دریافت خواهید کرد. البته برای دریافت این مقرری باید در بانک رفاه حساب داشته باشید تا در تاریخ دهم تا پانزدهم هر ماه این مبلغ را دریافت کنید.

 

مدت زمان پرداخت بیمه بیکاری: بیمه بیکاری بسته به ماه‌های سابقه پرداخت بیمه تامین اجتماعی بین ۶ تا ۵۰ ماه پرداخت می‌شود. باید به خاطر داشته باشید که این بیمه به افراد متاهل بیشتر از افراد مجرد تعلق خواهد گرفت.

مدت زمان پرداخت بیمه بیکاری
مدت زمان پرداخت بیمه برای افراد مجرد مدت زمان پرداخت بیمه برای افراد مجرد مقدار سابقه پرداخت بیمه
۶ ماه ۱۲ ماه ۶ تا ۲۴ ماه
۱۲ ماه ۱۸ ماه ۲۵ تا ۱۲۰ ماه
۱۸ ماه ۲۶ ماه ۱۲۱ تا ۱۸۰ ماه
۲۶ ماه ۳۶ ماه ۱۸۱ تا ۲۴۰ ماه
۳۶ ماه ۵۰ ماه از ۱۴۱ ماه به بالا

 

سلب‌ مسئولیت: تحریریه‌ی کافه کسب‌وکار در تهیه‌ این محتوای تبلیغاتی نقش نداشته و مسئولیتی در قبال آن ندارد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *