راه اندازی کسب و کار بدون شک یک تعهد بزرگ است اما خوشبختانه کاریست که هر فردی با داشتن یک ایده ی خوب، تعهد کاری قوی و منابع مناسب میتواند آن را انجام دهد. حال چطور یک کسبوکار راهاندازی کنیم برای راه اندازی کسب و کار باید به نکاتی توجه داشت:
فکر کردن به مفهوم کسب و کار، نوشتن یک طرح تجاری، توجه به جنبه مالی و در نهایت بازاریابی و راه اندازی کسب و کار از جمله این نکات هستند.
چطور یک کسبوکار راهاندازی کنیم ؟ قسمت اول: رعایت اصول پایه
۱- اهداف خود را مشخص کنید.
آیا به استقلال مالی فکر می کنید؟ یا اینکه میخواهید فروش زیادی داشته باشید؟ (به شما پیشنهاد میکنیم مقاله ۵ تکنیک موثر در افزایش فروش حضوری را نیز مطالعه کنید.)
آیا به کسب و کار کوچک اما پایداری فکر میکنید که میخواهید با تمام قدرت به آن بپردازید و درآمد پایدار همیشگی از آن کسب کنید؟
این نکات مواردی هستند که باید اول از همه به آنها بپردازید و جواب هر یک را به درستی بدانید.
۲- یک ایده را انتخاب کنید.
این ایده ممکن است محصولی باشد که همیشه میخواستید آن را تولید کنید یا خدماتی که احساس می کنید افراد به آن نیاز دارند. شاید حتی به چیزی فکر کنید که مردم هنوز نمی دانند آیا به آن چیز نیاز دارند یا نه، چرا که هنوز چنین چیزی اختراع نشده است!
کار مفیدی که میتوان در این زمینه انجام داد این است که از افرادی که دید روشن و ذهن خلاق دارند دعوت کنید، جلسه ای را با آنها تشکیل دهید و برای راه اندازی کسب و کار خود بارش فکری خلاقانه و پر از ایده های مفید را داشته باشید. با یک سوال ساده شروع کنید: “باید چه کار کنیم؟”
ایده پردازی به این معنا نیست که یک طرح تجاری بسازید، بلکه فقط باید ایده های بالقوه ای که به ذهنتان خطور میکند را ثبت و بررسی کنید. ممکن است بسیاری از ایده ها ناکارآمد و بی فایده باشند ولی در عین حال چندین ایده معمولی وجود دارد که پتانسیل واقعی تبدیل شدن به یک کسب و کار خارق العاده را دارد.
هنگام انتخاب یک مفهوم، استعداد، تجربه و دانش خود را در نظر بگیرید. اگر مهارت یا استعداد خاصی دارید، باید این نکته را در نظر بگیرید که چگونه میتوان از این منابع برای پاسخگویی به تقاضای بازار مورد نظر استفاده قرار کرد. ترکیب مهارت و دانش با تقاضای بازار، احتمال تبدیل شدن یک ایده به کسب و کاری خارق العاده را افزایش میدهد.
به عنوان مثال، ممکن است سالهای زیادی به عنوان یک کارمند با وسایل الکترونیکی کار کرده باشید و در این زمینه متوجه تقاضایی در جامعه خود شده باشید، بنابراین باید گفت که ترکیب تجربه ای که دارید با تقاضای بازار می تواند باعث جلب مشتری شود.
۳- یک نام تجاری انتخاب کنید.
می توانید این کار را قبل از اینکه ایده کسب و کار خود را انتخاب کنید و یا حتی به راه اندازی کسب و کار خود اقدام کنید، انجام دهید و اگر نام تجاری مناسبی را پیدا کنید، به شما کمک خواهد کرد که ایده کسب و کارتان را تعریف کنید.
ممکن است همانطور که طرح شما رشد می کند و همه چیز شکل میگیرد، نام خوبی به ذهن شما خطور کند، اما اجازه ندهید که در مراحل اولیه کار مانع شما شود. نامی که به نظرتان میرسد را ثبت کنید و در عین حال به برنامه ریزی و تکمیل طرح کسب و کار خود ادامه دهید و هرگز اینکار را به بعد موکول نکنید!
قبل از اینکه نامی را انتخاب کنید مطمئن شوید که آن نام قبلا توسط شخص دیگری استفاده نشده باشد و سعی کنید یک نام ساده و به یاد ماندنی انتخاب کنید.
نام های تجاری محبوب مانند “اپل” به یاد ماندنی و ساده هستند، علاوه بر این تلفظ آنها نیز آسان است.
۴- تیم خود را مشخص کنید.
آیا این کار را به تنهایی انجام خواهید داد؟ آیا دوستی را برای پیوستن به خود دعوت خواهید کرد؟ وقتی دو نفر با همکاری یکدیگر کاری را انجام میدهند یا ایده پردازی میکنند تاثیر گذاری بسیاری خواهد داشت، اغلب دو نفر با کمک یکدیگر می توانند چیزی را ایجاد کنند که بیشتر از مجموع دو بخش جداگانه باشد.
میتوان به بعضی از بزرگترین داستان های موفقیت در زمان های اخیر اشاره کرد، مانند جان لنون و پل مک کارتی؛ بیل گیتس و پل آلن؛ استیو جابز و استیو ووزنیاک؛ لری پیج و سرگی برین. در هر مورد، مشارکت دو نفر بهترین نتایج را برای هر دو طرف به ارمغان آورده است.
زمینه هایی که در آنها ضعیف هستید و یا اطلاعات کمی دارید را در نظر بگیرید. پیدا کردن شرکایی سازگار با شخصیت شما کمک خواهد کرد که شکاف دانش یا مهارت خود را پر کرده و ضعف های موجود را برطرف کنید. بدین ترتیب میتوان اطمینان حاصل کرد که کسب و کار شما دارای منابع لازم برای موفقیت میباشد.
۵- شرکای خود را عاقلانه انتخاب کنید.
هنگام انتخاب شخص یا افرادی که می خواهید کسب و کار خود را با آنها شریک شوید، مراقب باشید. حتی اگر کسی بهترین دوست شما باشد، به این معنا نیست که شما را در امور تجاری همراهی خواهد کرد. اینکار را با یک شخص قابل اعتماد شروع کنید. مواردی که باید هنگام انتخاب شرکا و همکاران خود در نظر بگیرید از این قبیل هستند:
آیا شخص دیگری ضعف های شما را تکمیل می کند؟ یا هر دو شما فقط یک مجموعه از مهارت های مشابه را به میان می آورید؟ اگر دومی درست باشید، در نظر داشته باشید که افراد دیگری نیز میتوانند همان کار را انجام دهند، پس ضرورتی به انتخاب یک شریک برای شما وجود ندارد.
آیا به جزئیات توجه دارید؟ بحث در مورد جزئیات و توجه به آنها عامل مهمی است که بتوان همه چیز را به نحو احسن پیش برد، ولی عدم توجه به جزئیات یا بهتر است بگوییم هدف واقعی کسب و کارتان باعث بروز مشکلات جبران ناپذیری خواهد شد. اطمینان حاصل کنید همانطور که شما به این موضوع اهمیت میدهید، تیم شما نیز برای این موضوع اهمیت قائل است و در رساندن شما به هدف مورد نظر تلاش میکند.
اگر قرار است با عده ای مصاحبه کنید، باید این نکته را بدانید که چطور فارغ از گواهینامه ها، درجه ها و یا حتی شانس، استعداد واقعی افراد را شناسایی کنید. زمینه ای که یک فرد در آن تحصیل میکند، لزوما زمینه ای نیست که در آن استعداد بیشتری داشته باشد. مصاحبه شونده ممکن است زمینه ای برای حسابداری داشته باشد، اما تجربه آن فرد و ارزیابی شما نشان می دهد که این فرد میتواند در زمینه بازاریابی کمک بیشتری بکند.