چطور یک کسب و کار راه اندازی کنیم؟ اصول راه اندازی کسب و کار

اصول راه اندازی کسب و کار

در مطلب قبل یعنی چطور یک کسب‌و‌کار راه‌اندازی کنیم ؟ (قسمت اول) چند مورد از گام های راه اندازی یک کسب و کار را معرفی کردیم. در این پست سعی داریم الباقی موارد را اشاره کنیم. در صورتی که مطلب قبلی را مطالعه نکرده اید پیشنهاد میکنم ابتدا آن را مطالعه کنید و سپس این مقاله را بخوانید.

قسمت دوم اصول راه اندازی کسب و کار : نوشتن طرح کسب و کار

۱- طرح کسب و کار خود را بنویسید.

روشهای و اصول راه اندازی کسب و کار

از اقداماتی که قبل از راه اندازی کسب و کار باید به آن توجه نمود داشتن طرح تجاری است. یک طرح تجاری کمک می کند تا آنچه را که برای شروع کسب و کار خود نیاز دارید، تعریف کنید. در حقیقت این کار کل مفهوم کسب و کار شما را در یک سند واحد خلاصه میکند. همچنین یک نقشه برای سرمایه گذاران، بانکداران و سایر اشخاص ذیصلاح طرح می‌کند و به آنها برای تعیین اینکه چگونه بهترین کارها را انجام دهند کمک میکند، همینطور این امکان را به آنها میدهد که تصمیم بگیرند آیا کسب و کار شما قابل اعتماد است یا خیر. طرح کسب و کار شما باید شامل عناصر مشخص شده در مراحل زیر باشد:

۲- شرح کسب و کار خود را بنویسید.

کسب و کار خود را به طور خاص توضیح دهید و اینکه به طور کلی چگونه در بازار سازگار خواهد شد. اگر شما یک شرکت خصوصی یا هر شرکت دیگری هستید، این را ذکر کنید و همینطور چرا تصمیم گرفته اید که این مسیر را طی کنید. محصول خود را توصیف کنید، ویژگی های خوب و نقاط قوت آن را ذکر کنید و همینطور دلیلی مردم آن را می خواهند. به سوالات زیر پاسخ دهید:
مشتریان بالقوه شما چه کسانی هستند؟ زمانی که فهمیدید مشتریان بالقوه شما چه کسانی هستند و چه چیزی می خواهند، یک استراتژی بازاریابی ارائه دهید.
آنها مایلند که برای محصول یا خدمات شما هزینه ای را بپردازند؟ چرا آنها باید محصول یا خدمات شما را به سایر رقبا ترجیح بدهند؟
رقبای شما چه کسانی هستند؟ یک تجزیه و تحلیل رقابتی برای شناسایی رقبا اصلی خود انجام دهید. افرادی که کاری مشابه چیزی که برای آن برنامه ریزی میکنید را انجام میدهند پیدا کنید و همینطور از راههای موفقیت آنها مطلع شوید. این نکته نیز اهمیت دارد که عوامل شکست آنها را بررسی کرده و از اینکه چه عواملی ریسک کاری آنها را کاهش میدهند، مطلع شوید.

۳- یک طرح عملیاتی بنویسید.

این طرح نحوه تولید یا ارائه محصول یا خدمات و تمامی هزینه های شما را شرح خواهد داد.
محصول خود را چگونه تولید خواهید کرد؟ آیا خدماتی را ارائه میدهید؟ یا نرم افزاری پیچیده؟ یا یک محصول فیزیکی مانند اسباب بازی؟ چگونه می توان آن را ساخت؟ فرایند را تعریف کنید، از مواد خام گرفته تا مونتاژ یا تکمیل، بسته بندی، انبارداری و حمل و نقل. آیا شما نیاز به افرادی برای کمک نیاز دارید؟ آیا اتحادیه ها درگیر خواهند شد؟ همه این موارد باید در نظر گرفته شوند.
چه کسی رهبری خواهد کرد و چه کسی پیروی خواهد کرد؟ سازمان خود را از مسئول پذیرش تا مدیرعامل تعریف کنید و اینکه هر یک چه نقشی در عملکرد و حساب های مالی خواهند داشت. اطلاع از ساختار سازمانی به شما کمک خواهد کرد که به برنامه ریزی هزینه های عملیاتی خود بپردازید و مطلع شوید که چقدر سرمایه لازم است تا به طور موثر عمل کند.
بازخورد بگیرید! دوستان و خانواده منابع خوبی برای پرسیدن سوالات و گرفتن بازخورد هستند؛ دریغ نکنید که از آنها به عنوان هیئت علمی خود استفاده کنید.

۴- طرح بازاریابی را بنویسید.

اصول راه اندازی کسب و کار

طرح عملیاتی شما توضیح می دهد که چگونه محصول خود را تولید میکنید و برنامه بازاریابی چگونگی فروش محصول را به شما نشان میدهد. هنگامی که در راه اندازی کسب و کار طرح بازاریابی خود را ایجاد می کنید، سعی کنید به این سوال پاسخ دهید که محصول خود را چگونه به مشتریان بالقوه معرفی خواهید کرد.
باید نوع بازاریابی مورد استفاده خود را مشخص کنید. مثلا آیا از تبلیغات رادیویی، رسانه های اجتماعی، بیلبورد ها، رویدادهای شبکه ای یا همه موارد استفاده خواهید کرد؟
همچنین می بایست پیام بازاریابی خود را تعریف کنید. به عبارت دیگر، قرار است به مشتری بالقوه خود چه بگویید تا محصول شما را انتخاب کنند؟ در اینجا، قرار است بر روی نقطه فروش منحصر به فرد خود (که همچنین به عنوان USP شناخته می شود) تمرکز کنید. این همان مزیت منحصر به فرد محصول شماست که مشکل مشتریانتان را حل خواهد کرد. به عنوان مثال، ممکن است قیمتی پایین تر، سرعت بیشتر یا کیفیتی بالاتر از همتایانتان خود داشته باشید.

۵- قیمت گذاری کنید.

تصویر اصول راه اندازی کسب و کار

قیمت های خود را بررسی کنید و مطلع شوید که رقبای شما کالای مشابه را به چه قیمتی می فروشند، آیا می توانید چیزی به محصول خود اضافه کنید؟ مثلا یک ارزش افزوده که کالای شما را متفاوت کرده و قیمت آن را فریبنده کند. رقابت فقط برای کالاها و خدمات نیست بلکه باید بر سر اعتبار اجتماعی و محیطی هم با رقبا به رقابت پرداخت. بسیاری از مصرف کنندگان به دنبال محصولاتی هستند که به محیط زیست آسیب نمیرسانند پس اخذ تاییدیه ها و گواهینامه ها از سازمان های معتبر مانند برچسب ها و ستاره ها می توانند به مشتریان شما این اطمینان را بدهند که محصولات و خدمات شما با ارزش های آنها هماهنگ است.

۶- مسائل مالی را مشخص کنید.

محاسبات اصول راه اندازی کسب و کار

مورد ششم اصول راه اندازی کسب و کار مسایل مالی است. عبارات مالی برنامه بازاریابی و عملکردی شما را به اعداد تبدیل می کنند، در واقع سود و سرمایه در گردش شما را مشخص می کنند در راه اندازی کسب‌وکارتان که چه مقدار پول نیاز دارید و چه مقدار پول به دست خواهید آورد. چون این مسئله پویاترین بخش برنامه شماست و ممکن است که مهمترین آن نیز باشد پس باید یک ثبات دراز مدت نیز داشته باشد، پس برای سال اول باید هر ماه آن را بروز رسانی کنید، برای سال دوم هر سه ماه یک بار و پس از آن هر ساله.

هزینه های راه اندازی کسب و کار خود را نیز مشخص کنید. در ابتدا باید مشخص کرد که چگونه قرار است کسب و کار خود را تامین مالی کنید؟ از طریق یک بانک، سرمایه گذار یا پس انداز خود؟ اینها همه گزینه های قابل قبولی هستند. هنگامی که یک کسب و کار را شروع می کنید، واقع بین باشید. ممکن نیست که ۱۰۰ درصد از آنچه که برای آن برنامه ریزی کرده اید را انجام دهید پس لازم است که سرمایه آماده و لازم را داشته باشید تا زمان لزوم از آن استفاده کنید یکی از عوامل قطعی شکست، سرمایه کم است. کالا یا خدمات خود را با چه قیمتی خواهید فروخت؟ تولید آن برای شما چقدر هزینه خواهد داشت؟
سود خالص خود را تخمین بزنید و همه عوامل از جمله هزینه ثابت اجاره، انرژی و کارکنان را محاسبه کنید.

۷- یک خلاصه اجرایی تعریف کنید.

قسمت اول یک طرح کسب و کار خلاصه اجرایی است. زمانی که دیگر بخش ها را توسعه دادید، مفهوم کل کسب و کار را شرح دهید. چگونه کسب درآمد خواهید کرد، در حال حاضر به چه مقدار سرمایه نیاز دارید، وضعیت کسب و کارتان چگونه است، از جمله وضع قانونی آن و افراد مشارکت کننده و هر چیز دیگری که باعث میشود کسب و کار شما مانند یک پیشنهاد شگفت انگیز برنده شود.

۸- محصول خود را تولید کنید یا سرویس خود را توسعه دهید.

اصول راه اندازی کسب و کار شخصی

زمانی که به طور کامل برای کسب و کار خود برنامه ریزی کردید، سرمایه مورد نیاز را تامین و کارکنان را نیز مشخص کردید، دست به کار شوید.

شاید نیاز باشد با مهندسان نشست و برخاستی داشته باشید تا نرم افزار طراحی شده را تست و بررسی کنید و یا مواد اولیه مورد نیاز خود را خریداری کنید.

روند ساخت و ساز زمانی است که در طی آن شما برای ورود به بازار آماده می شوید. در طول این مدت، ممکن است با مسائلی برخورد کنید:

شاید نیاز باشد تا ایده های خود را بررسی کرده و یا حتی آنها را تغییر دهید، ممکن است محصول به رنگ، بافت و اندازه متفاوت نیاز داشته باشد، شاید خدمات شما باید گسترده تر باشند. این زمان برای حضور در هر چیزی است که در طی مراحل تست و توسعه شما رشد می کند. در این زمان متوجه خواهید شد که چه چیزهایی نیاز به تغییر دارند و چطور باید بهتر و متفاوت تر از رقبا عمل کنید.

 

اگر همچنان به دنبال اصول راه اندازی کسب و کار هستید با ما همراه شوید تا در مقالات بعدی روشها و اصول راه اندازی کسب و کار را برایتان بازگو کنیم

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *