قاعده نام‌گذاری کلاس E اقتصادی‌بودن به‌واسطه سوخت مناسب بود. مرسدس ابتدا در این کلاس و در دهه ۵۰، تولید چنین خودروهایی را شروع کرد؛ اما از دهه ۶۰ به بعد بود که این کلاس به‌دلیل مدل لوکس و اسپرتی که در آن شکل گرفته است، شهرت جهانی پیدا کر و تبدیل به نوعی سدان نیمه‌لوکس و لوکس شد.

وقتی از مرسدس‌ بنز کلاس E صحبت می‌کنیم، بهتر است درک کنیم که نسل‌های این خودرو از دهه ۷۰ به بعد شکل گرفت. جدیدترین نسل‌های آن، که در بازار موجود است، نسل‌های چهارم و نسل‌های بعد از آن هستند که شامل ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳، ۲۰۱۴ الی ۲۰۱۶ و سرانجام ۲۰۱۷ به بعد می‌شوند. موضوعی طبیعی است که همه نسل‌های این خودرو را در ایران می‌توانید پیدا کنید؛ چون به‌واسطه حسن شهرتی که بنز دارد، اقبال خوبی هم برای آن وجود داشته است.

نسل‌های مختلف موجود در ایران

نسل سوم مرسدس‌ بنز کلاس E را با عنوان خودروهای پلیس می‌شناسیم. همچنین نمونه‌های سدان و کوپه و کروک این خودرو هم به بازار ایران ورود پیدا کردند. در سال ۲۰۰۹، نسل چهارم این کلاس معرفی شد.  همچنین در سال ۲۰۱۴ نیز فیس‌لیفت این خودرو معرفی و راهی ایران شد. مدل ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ این خودرو در پکیج‌های E200 ،E250 ،E300 و E350 وجود داشت که تفاوت آنها غالباً‌ به تفاوت حجم پیشرانه مربوط می‌شد.

در سال ۲۰۱۴، عرضه فیس‌لیفت نسل چهارم این کلاس که تغییراتی در چراغ‌های خود داشت، با مشکل قانون منع خودروهای لوکس روبه‌رو شد. به همین دلیل نسخه‌های اتاق W212 این خودرو با پیشرانه‌های ۴ سیلندر توربو وارد کشور شد. این تیپ نیز دارای دو مدل E200 و E250 بود. این سدان لوکس امکاناتی خیره‌کننده داشت، ولی به همین نسبت رقبایی قدرتمند را هم از سرزمین مادری‌اش پیش روی خود می‌دید.

سرانجام مدل ۲۰۱۷ این کلاس نیز وارد ایران شد و در بازار خودرو عرض‌اندام کرد. نسخه پایه این مدل E200 تولید ۲۰۱۶ بود. تفاوت عمده همه این موارد نیز از حجم پیشرانه‌ها می‌آید که باتوجه‌به عددی که در نام‌گذاری آنها مشاهده می‌شود، قابل‌حدس است. منبع: بنز سری e  دیوار

ویژگی‌های این نسل

هر خودرویی تجربه رانندگی منحصربه‌فرد خود را دارد: تجربه‌هایی مشترک یا منحصربه‌فرد. هنگام رانندگی با مرسدس‌بنز کلاس E به‌مخصوص مدل‌های جدید، شما راحتی، قدرت و هوشمندی و … را یک‌جا و کنار هم خواهید داشت. در نسخه ۲۰۱۷ این خودرو از گیربکس ۹سرعته اتوماتیک مدل G-Tronic-Plus استفاده شده است که از جدیدترین تکنولوژی بنز بهره می‌برد. سیستم تشخیص فاصله دیسترونیک یا Distance Pilot Distronic از دیگر ویژگی‌های این مدل بنز است که نسبت فاصله خودرو را با خودروی روبه‌رویی با تنظیم سرعت حفظ می‌کند. درصورت توقف خودروی روبه‌رویی، موتور به‌صورت خودکار متوقف می‌شود. همچنین درصورت نزدیک‌شدن هرگونه جسم متحرک این سیستم وارد عمل می‌شود و سرعت خودرو را به‌صورت هوشمند متناسب با فاصله از جسم تنظیم می‌کند.

سیستم ایمنی پیشگیرانه ضربات جانبی یا Pre-safe impulse نیز تکنولوژی دیگری در این خوردو است که احتمال ورود ضربه به جوانب را تشخیص داده و هشدار لازم را به سرنشینان می‌دهد. سیستم هشدار خواب آلودگی راننده، abs هوشمند، تعلیق هوشمند اختصاصی بنز و سیستم‌های راداری دیگر مانند رادار ۳۶۰ درجه از دیگر ویژگی‌های مرسدس بنز کلاس E است که از سال‌های ۲۰۱۲ و گاهی ۲۰۱۴ در آنها شاهد بودیم.

این خودرو با وجود قدرت و شتاب بالا، وزن به‌نسبت زیاد بدنه به‌دلیل تجهیزات و امکانات متعدد، مصرف سوخت اقتصادی دارد و در هر ۱۰۰ کیلومتر در سیکل ترکیبی بین ۶٫۹ تا ۶٫۲ لیتر بنزین می‌سوزاند که در نوع خود بسیار خوب است. خودرو شتاب و سقف سرعت چشمگیری دارد و درعین اینکه سدانی خانوادگی محسوب می‌شود، می‌تواند برای جوانان بسیار هیجان‌انگیز و خاص ظاهر گردد.

بنز کلاس E در حال حاضر مانند تمامی هم‌خانواده‌ها و البته هم‌وطنانش با مشکل هزینه بسیار نگهداری، کمبود شدید قطعات و قیمت زیاد آنها و خدمات‌پس‌ازفروش ضعیف مواجه است. باتوجه‌به قیمت روز خودرو بنز این هزینه‌ها می‌تواند افزایش یا کاهش داشته باشد.

 

سلب‌ مسئولیت: تحریریه‌ی کافه کسب‌وکار در تهیه‌ این محتوای تبلیغاتی نقش نداشته و مسئولیتی در قبال آن ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *