نقش شبکه‌های اجتماعی در بازاریابی چیست؟


سوالی که شاید تا چند سال پیش مطرح نمی‌شد ولی امروزه یکی از سوالاتیست که ذهن هرکسی را به خود مشغول کرده. قبل از هر چیز بهتر است تعریف مختصری از شبکه‌های اجتماعی داشته باشیم:

شبکه‌های اجتماعی ابزارهای ارزان قیمتی هستند که تکنولوژی و ارتباطات اجتماعی را به یکدیگر مرتبط می‌کنند، این ابزارها معمولا بر پایه اینترنت و موبایل هستند.

فیس‌بوک، اینستاگرام، یوتیوب و توییتر از جمله این شبکه‌ها هستند که به گوش همه ما خورده و با آنها آشنایی داریم و متاسفانه یا خوشبختانه امروزه قسمت اعظمی از زندگی روزمره ما را تشکیل داده‌اند.

و اما نقش این ابزارها در موفقیت کسب و کارها:

شبکه‌های اجتماعی به مدیران کسب و کار صدایی برای شنیده شدن می‌دهند و راهی را برای آنها فراهم می‌کنند تا بتوانند با مدیران دیگر کسب و کارها و همینطور مشتریان بالقوه و بالفعل خود ارتباط برقرار کنند؛

باب دیرسلی در این باره می‌گوید: یک راه فوق‌العاده برای کشاندن مردم به وب‌سایت چیست؟ شبکه‌های اجتماعی. با اینکه شبکه‌های اجتماعی لینکدین و توییتر کانال‌های ارتباطی فوق‌العاده‌ای برای فروش محصولات و خدمات هستند، اما در بازاریابی B2B به اندازه کافی به آن‌ها اهمیت داده نمی‌شود.

 

برند شما را شخصی سازی می‌کنند به شما کمک می‌کنند که پیام خود را خیلی راحت با بقیه به اشتراک بگذارید.

اما برای اینکه بتوانید نتیجه دلخواهتان را از شبکه‌های اجتماعی بگیرید و در این راه به موفقیت برسید باید آن‌ها را جزئی از زندگی روزمره خودتان قرار دهید که این یک نقطه ضعف محسوب می‌شود. اگر فکر می‌کنید که شبکه‌های اجتماعی فقط برای کسانی هستند که کسب و کارهای کوچک دارند و می‌خواهند راه‌های مختلف کسب و کار را در آن آزمون و خطا کنند باید بگوییم که کاملا در اشتباه هستید. بیایید باهم تعدادی از شرکت هایی که عضو شبکه های اجتماعی هستند را بررسی کنیم:

از نمونه‌های خارجی میتوان به شرکت BMW اشاره کرد؛ این شرکت از فیسبوک برای فروش بیشتر استفاده می‌کند و حتی صفحه‌ای برای هوادارانش دارد. درست است، حتی این شرکت هم ارزش شبکه‌های اجتماعی را متوجه شده و یک حساب کاربری در توییتر ایجاد کرده است.

در این بین نمی‌توان از باراک اوباما رییس جمهور پیشین آمریکا چشم‌ پوشی کرد، او در دوران انتخابات ریاست جمهوری استفاده زیادی از توییتر داشت و بیش از ۷۰ هزار فالوور داشت. البته ترامپ هم از این قافله عقب نماند و استفاده زیادی از شبکه های اجتماعی کرد که امروزه تیتر بسیاری از سرویس های خبری است.

همانطور که متوجه شدید شرکت‌های اتومبیل سازی خارجی و حتی رئیس جمهور کشورهای مختلف مثل آمریکا هم از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند، بنابراین میتوان به راحتی به اهمیت این ابزارها پی‌برد.

 

حال بهتر است به پاسخ این سوال بپردازیم:

شبکه‌های اجتماعی چه نقشی در فروش و بازاریابی ایفا می‌کنند؟

نقش شبکه‌های اجتماعی در بازاریابی چیست؟

شبکه‌های اجتماعی ابزاری هستند که دیگران را از کالاها و خدمات شما مطلع می‌کنند.

آنها کسب و کار شما و چیزهایی که ارائه می دهید را به دیگران معرفی کنند، کار شبکه‌های اجتماعی همین است.

با استفاده از شبکه‌های اجتماعی میتوانیم هویتی از خودمان بسازیم و محصولات و خدمات‌مان را معرفی کنیم.

در واقع میتوان با کسانی که غیر از این روش راهی برای آشنایی با ما ندارند ارتباط برقرار کرد.

شبکه های اجتماعی شما را برای مشتریانتان واقعی جلوه می‌دهند ولی این در صورتی محقق خواهد شد که گاهی در مورد خودتان مطالبی را نیز با مخاطبین در میان بگذارید و تنها به مطالبی در خصوص آخرین تولیدات و محصولاتتان بسنده نکنید.(اشتباهی که از بسیاری از کسب و کارها و برندهای ایرانی دیده می‌شود)

شبکه‌های اجتماعی برای ارتباط با دیگر مدیران کسب و کارها بستر بسیار مناسبی هستند و این امر میتواند بازار هدف مشترک شما را گسترش دهد.

از شبکه‌های اجتماعی می‌توان برای برقراری ارتباط و پیاده‌ سازی تعاملاتی که مشتریان به دنبالشان هستند استفاده کرد؛ همانطور که می‌بینید شبکه‌های اجتماعی بسیار ارزشمند هستند ولی چطور باید از این ابزارهای با ارزش به درستی استفاده کرد؟

مهم‌ترین نکته ای که باید به آن توجه داشت این است که نباید از شبکه های اجتماعی به تنهایی استفاده کرد بلکه باید از آنها در کنار دیگر ابزارهای فروش و بازاریابی بهره برد و نکته ی دیگر اینکه در شروع کار نباید انتظار فروش میلیونی را از شبکه‌های اجتماعی داشته باشید زیرا این ابزارها فقط شما را به مشتریان معرفی می‌کنند و نباید انتظار داشت که به محض اینکه حساب کاربری خود را در شبکه اجتماعی ایجاد کردید مثل یک سوپر استار بدرخشید، این اتفاق حتی فردای آن روز هم برای شما پیش نخواهد آمد!

خودتان باشید و عینا شخصیت خودتان را بازتاب دهید و یاد داشته باشید که هیچ باید و نبایدی در شبکه های اجتماعی وجود ندارد و این خود شما هستید که تصمیم می‌گیرید چه چیزی بیشتر به درد شما می‌خورد. ثابت قدم باشید و همیشه به طور منظم مطالب خود را منتشر کنید زیرا در غیر اینصورت فقط وقت خودتان را تلف می‌کنید. پیشنهاد میکنم مقاله سئو اینستاگرام را مطالعه کنید.

در فروش و بازاریابی باید شبکه های اجتماعی را به دید یک ابزار ارتباطی نگاه کرد ابزاری که کمک می‌کند تا برای علاقمندانتان قابل دسترس باشید.

این ابزارها پشت برند شما یک شخصیت پدید می‌آورند و روابطی را ایجاد می‌کنند که غیر از این روش از راه دیگری به آن‌ها دست پیدا نمی‌کنید بهتر است بگوییم که آنها نه تنها تعداد خریداران شما را افزایش می دهند بلکه مشتریان شما را به مشتریان وفادار تبدیل می کنند و از آنجایی که شبکه های اجتماعی بسیار متنوع و گوناگون هستند میتوان آنها را به هر روشی که مطابق علایق و احتیاجات شما و کسب و کارتان باشد بکار برد.

از مشاوران کاریابی و کسب و کارهای کوچک می خواهند محصول جدیدی را معرفی کنند گرفته تا شرکت‌های بزرگی که می‌خواهند برندشان را قدرتمندتر کنند همه و همه از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند.

 

2 دیدگاه

  • سلام. ببخشید یه سوال داشتم. الان در حال حاض. بین خرید بک لینک و یا تولید محتوای اصولی، کدومش شانس بالاتری برای به دست آوردن رتبه بهتر داره؟ البته من میدونم هم بک لینک و هم تولید محتوای درست در کنار هم مهم هستند. میخوام بدونم کدوم یکی بیشتر باعث پیشرفت سایت میشه؟ ممنون میشم جواب بدید

    • سلام
      همونطور که اشاره کردید توسعه هر دو همزمان میتونه باعث رشد سئو شما بشه. باید نسبت لینک سازی و تولید محتوا منطقی باشه البته منظور از لینک سازی خرید بک لینک‌های موقت یا بک لینک‌های کامنت و… نیست بلکه منظور لینک سازی و رپورتاژ هست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *