چگونه لیست ایمیل بسازیم؟


قبل از هر چیز باید مبانی ساخت یک لیست ایمیل کارآمد را بررسی کنیم.
چطور باید ایمیل درست کنیم؟ و برای آنکه آن را روز به روز گسترش دهیم، از چه تکنیک‌هایی برای بازاریابی باید استفاده کرد؟

پاسخ دهنده خودکار

برای شروع مهمترین ابزاری که برای ساخت و مدیریت ایمیل نیاز دارید پاسخ دهنده خودکار است.
پاسخ دهنده خودکار نرم افزاری است که ایمیل شما را از طرف شما مدیریت می‌کند، این نرم‌افزار در زمان شما صرفه جویی می‌کند و در حقیقت ابزاری است که نمی‌توان بدون آن کار را پیش برد.

نرم افزار پاسخ دهنده خودکار چیزی است که می‌توانید از آن برای ساخت فرم عضویت خود استفاده کنید، فرمی که مخاطبان شما برای عضویت، نام و آدرس ایمیل خود را وارد خواهند کرد و از آن به بعد پاسخ دهنده خودکار جایی خواهد بود که بانک اطلاعاتی کاربران در آن ذخیره شده است و شما می‌توانید ایمیل‌های خودتان را ارسال کنید.

این ابزارها به شما اجازه می‌دهند که بدون استفاده از عملکرد BCC (گیرنده مخفی) ایمیلتان، پیام خود را به لیست عظیمی ارسال کنید.
پاسخ دهنده خودکار اطلاعات زیادی هم در مورد این ایمیل‌ها در اختیار شما قرار می‌دهد، مثلا به شما میگوید که چند درصد از ایمیل‌هایتان باز شده است؛ این نرم‌افزار یک امکان دیگر برای شما فراهم خواهد کرد که بتوانید نام دریافت کننده را درون ایمیل یا پیام وارد کنید مثلاً به این صورت ایمیل شما ارسال می‌شود: سلام آقای حسینی! به جای اینکه یک پیام عمومی ارسال کند یا اینکه پیام برای همه ثبت نام کننده‌ها یکی باشد، همچنین پاسخ دهنده خودکار به شما این امکان را می‌دهد که عضویت دو مرحله ای را نیز اجرا کنید.

عضویت دو مرحله ای یعنی ثبت نام کننده‌ها باید به یک ایمیل تایید پاسخ دهند تا علاقه‌شان را تایید کنند، این کار باعث می‌شود شما از شر اسپم‌ها و افرادی که واقعاً علاقهای به خواندن پیام‌های شما ندارند در امان بمانید و نکته مهم‌تر اینکه پاسخ دهنده‌های خودکار این امکان را به افراد می‌دهند که بتوانند به صورت خودکار و اتوماتیک ثبت نام کنند، بدون اینکه نیاز باشد شما این کار را به صورت دستی مدیریت کنید.

به خاطر همه این دلایلی که ذکر شد، پاسخ دهنده های خودکار ابزاری کاملاً ضروری هستند، ابزاری که بدون آنها نباید پیش رفت.
۳ تا از بزرگترین پاسخ دهنده‌های خودکار MailChimp, GetResponse و AWeber هستند، اما متأسفانه این ابزارها رایگان نیستند و در ازای استفاده از آن‌ها باید هزینه‌ای را پرداخت کنید و البته این قیمت‌ها در هر شرایطی یکسان نیستند و شاید همین مساله باعث می‌شود که بسیاری از به کاربردن این ابزار صرف نظر کنند.

صفحه فرود و قرار دادن فرم عضویت

اولین کاری که بعد از گذاشتن پاسخ دهنده خودکار باید انجام دهیم ساختن یک فرم عضویت است.

به شما کدی می‌دهد که با paste کردن آن در HTML می‌توانید فرم عضویت را در وب سایت خود قرار دهید.

خب حالا با این فرم چه کار خواهید کرد؟ و آن را کجا قرار خواهیم داد؟

یکی از جاهایی که می‌توانید فرم عضویت را در آن قرار دهید صفحه‌ی فرود (Landing Page) سایت است که کاملا برای این کار طراحی شده‌اند که افراد را ترغیب کنند که در سایت شما عضو شوند.

این صفحه طراحی خیلی ساده‌ای دارد، بدون لینک‌های خارجی و تبلیغات محصولات و صفحات دیگر، و در عین حال تمامی متن‌های آن صفحه باید در مورد فواید عضویت در سایت شما باشد و به گسترش هر چه بیشتر لیست ایمیل کمک کند. اگر نمی دانید که چطور باید یک صفحه فرود بسازید، می توانید به راحتی این کار را با وردپرس (WordPress) انجام دهید و تم OptimizePress را در آن‌جا بارگذاری کنید.

شما می‌توانید از تبلیغات کلیکی PPC یا از دیگر روش های بازاریابی استفاده کنید تا ترافیک را به آن صفحه منتقل کنید؛ همچنین می‌توانید فرم عضویت را در وبلاگ یا وب سایت خود قرار دهید، در این صورت باید در اطراف فرم عضویت محتوای همیشگی خود را قرار دهید و دقیقاً همین جاست که قدرت بازاریابی محتوایی پا به میان می گذارد، البته می‌توانید فرم عضویت را در صفحه اصلی و در قسمت وسط سایت نیز قرار دهید.

وقتی وب سایتی را طراحی می کنید اولین سوالی که باید از خود بپرسید این است که بازدیدکنندگان شما قرار است چه کاری در سایت شما انجام دهند؟ هدف این وبسایت چیست؟ هدف نهایی چیست؟ یک بازاریاب باهوش می‌داند که لیست ایمیل او با ارزش‌ترین دارایی اوست! پس باید فرم عضویت را در وسط صفحه اصلی قرار دارد و تمامی اجزا در خدمت آن باشند.

فکر کنید که صفحه اصلی شما یک قیف است که در نهایت منجر به بوجود آمدن یک لیست ایمیل کارا خواهد شد، در این حالت شما می‌توانید فرم عضویت خود را به عنوان widget در سایدبار خود استفاده کنید، در این صورت فرم عضویت شما یک side-wide است و به عنوان یک عضو همیشگی در سایت شما باقی خواهد ماند و در این حالت هر کس سایت شما را بازدید کند و به اندازه کافی تحت تاثیر محتوای شما قرار بگیرد و فرم عضویت را در آنجا ببینند بیشتر مشتاق به ثبت نام خواهد شد.

Pop-Overs

ابزار دیگری که به شما این اطمینان را خواهد داد که فرم عضویت شما دیده می‌شود pop-over ها هستند.

pop-over ها نیز مثل pop-up ها هستند، با این تفاوت که آنها در یک پنجره جدا باز نمی‌شوند بلکه درون مرورگر ظاهر می‌شوند و در بالای محتوای سایت قرار می‌گیرند در این صورت بازدیدکنندگان می‌توانند ایمیل خود را وارد کنند یا آن را ببندند و به کار خود ادامه دهند. بسیاری از بلاگرها می‌گویند که pop-up ها ثبت‌نام های آنها را تا صدها درصد افزایش می‌دهند، پس این ابزارها بسیار ارزشمند هستند.

اما به یاد داشته باشید که با زیاده‌روی در این کار ممکن است بازدیدکنندگان خود را از دست بدهید چون بیش از حد باز شدن pop-over ها بازدیدکنندگان را از دیدن مطالبی که به آن علاقه‌مند هستند منع می‌کند و همینطور این کار وقت زیادی از آنها می‌گیرد و اگر مراقب نباشید برند شما صدمه خواهد دید به همین علت است که شما باید از یک پلاگین pop-over استفاده کنید، چون یک کارایی حرفه‌ای و پیشرفته به شما می‌دهد.

استفاده از الگوریتم‌های هوشمند برای ساخت pop-over ها به شما این امکان را می‌دهد که وقتی یک بازدیدکننده زمان زیادی را در سایت شما می گذراند شما از آن مطلع شوید، یا مثلا وقتی صفحه را به مقدار معینی پایین می‌کشند. مطمئن شوید که وقتی کسی مجدداً به سایت شما باز می‌گردد pop-over ها نمایش داده نمی شوند و اینکه بستن آنها حتی در موبایل نیز راحت باشد. یکی از ابزارهای عالی برای ساخت pop-over ها Buzz Sumo است، البته نمونه های بسیار خوب دیگری نیز وجود دارند که میتوان از آنها بهره برد.

بازاریابی محتوایی

یکی دیگر از روشها استفاده از بازاریابی محتوایی است. می‌توانید فرم های عضویت خود را مستقیماً به محتوا تبدیل کنید، در این صورت هدف این خواهد بود که مقالات و پست های وبلاگ خود را به عنوان نمونه های رایگان برای لیست ایمیل خود ارسال کنید و به مخاطبان خود نشان دهید که کار خودتان را خوب بلدید و توانایی نوشتن محتوای جالب را دارید و البته فقط روی انتقال ارزش تمرکز کنید.

وقتی مخاطبان تعداد زیادی از محتوای شما را بخوانند تحت تأثیر کیفیت و ارزش کار شما قرار خواهند گرفت و در این صورت بیشتر تمایل خواهند داشت که محتواهای جدید و پروژه‌هایی که روی آنها کار می‌کنید را پیگیری کنند و درست در همین زمان آنها در لیست ایمیل شما ثبت نام می‌کنند.

به عنوان مثال میتوان به روشی که Starbucks برای فروش قهوه هایش استفاده می‌کند اشاره کرد، آنها بیرون از فروشگاه می ایستند و با نمونه های رایگانی که به عابرین می‌دهند خودشان را معرفی می‌کند. بازدید کنندگان وب سایت شما افرادی هستند که در بزرگراه اطلاعات می ایستند و شما باید از محتوای خود استفاده کرده و آنها را جذب کنید، این به این معناست که باید ارزش های فوق العاده ای را به آنها پیشنهاد کنید از اینکه افراد را تشویق به ثبت نام کنید خجالت نکشید، فرم عضویت خود را در کنار وب سایت خود قرار دهید و مطمین باشید که طرفداران شما آن را پیدا خواهند کرد و در عوض ذهن آنها را از محتوای باکیفیت و فوق العاده اشباع کنید و به آنها یادآوری کنید که اگر به لیست ایمیل شما بپیوندند می توانند مطالب مشابه را دریافت کنند، در این صورت علاوه بر این که با مخاطبانتان ارتباط برقرار میکنید بلکه آنها را به ثبت نام کردن نیز متقاعد میکنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *